Survival Blog


Hoe kan je voorbereiden op nucleaire ramp?

In een wereld waarin noodsituaties steeds vaker voorkomen, is het van het grootste belang om voorbereid te zijn, vooral als het gaat om potentieel levensbedreigende situaties zoals nucleair gevaar. Een goed gevulde noodvoorraad kan het verschil maken tussen paniek en kalmte in een noodsituatie. Hier zijn enkele essentiële items die je in huis moet hebben voor het geval van nucleair gevaar.

Lees meer »

Welk filter tegen giftige dampen?

In een wereld waarin de dreiging van ziekten, virussen en andere gevaarlijke deeltjes altijd aanwezig is, is het van het grootste belang om de juiste bescherming te kiezen. Gasmaskerfilters spelen hierbij een cruciale rol. Laten we eens kijken naar twee belangrijke types filters, de P3-R en de CBRN filter, en waarvoor ze het beste geschikt zijn.

Lees meer »

Waarom een gasmasker?

In een wereld vol onverwachte gebeurtenissen is het essentieel om voorbereid te zijn op het ondenkbare. Een belangrijk onderdeel van elke noodkit is een gasmasker. Maar waarom is het zo belangrijk en wanneer moet je er een gebruiken?

Lees meer »

Is kraanwater veilig te drinken?

Het is een geruststellende gedachte dat het water uit onze kranen over het algemeen drinkbaar is. Echter, de aanwezigheid van verontreinigende stoffen zoals medicijnresten, chemicaliën en bacteriën kan een sluipend gevaar vormen voor onze gezondheid. In deze blog zullen we de mogelijke gevolgen van het consumeren van vervuild water bespreken en hoe het Aqualine 5 waterfilter een effectieve barrière biedt tegen deze bedreigingen.

Lees meer »