Ontdek Europa's Adembenemende Natuur: Top 10 Kampeer bestemmingen voor Tentliefhebbers!

Gepubliceerd op 25 maart 2024 om 14:01

Top 10  Plekken in Europa om te Kamperen met een Tent

Kamperen is een geweldige manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en te genieten van de prachtige natuur die Europa te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar adembenemende berglandschappen, idyllische kustplaatsen of weelderige bossen, Europa heeft voor elk wat wils. 

 

1. Lake Bled, Slovenië Verscholen te midden van de Alpen ligt het betoverende Lake Bled. Kampeer aan de oevers van dit kristalheldere meer, omgeven door groene bossen en met uitzicht op het pittoreske eilandje met zijn kerk. Perfect voor wie op zoek is naar rust, sereniteit en een unieke tent ervaring. 

2. Plitvicemeren, Kroatië De Plitvicemeren in Kroatië zijn een waar natuurwonder, met hun terrasvormige meren en spectaculaire watervallen. Kampeer in de nabijgelegen campings en verken de prachtige wandelpaden die door het nationale park slingeren.

3. Lago di Braies, Italië Het betoverende Lago di Braies, gelegen in de Dolomieten van Noord-Italië, is een paradijs voor kampeerliefhebbers. Zet je tent op langs de oevers van dit smaragdgroene meer en verken de omliggende bergen en bossen.

4. Lake District, Engeland Het Lake District in het noordwesten van Engeland staat bekend om zijn schilderachtige meren, groene valleien en pittoreske dorpjes. Kies een camping in dit prachtige gebied en geniet van wandelingen, boottochten en adembenemende uitzichten.

5. Soca Valley, Slovenië De Soca Valley, gelegen in het westen van Slovenië, is een paradijs voor avonturiers. Kampeer langs de oevers van de smaragdgroene Soca-rivier en ga raften, kajakken of wandelen in dit prachtige berglandschap.

6. Ardennen, België De Ardennen in België bieden een scala aan kampeermogelijkheden, van rustige campings in de bossen tot gezellige campings langs de rivier de Ourthe. Verken de schilderachtige dorpjes, historische kastelen en prachtige natuurparken van dit charmante gebied.

7. Cairngorms National Park, Schotland Het Cairngorms National Park in Schotland is een paradijs voor natuurliefhebbers. Kampeer te midden van de ruige bergen, glinsterende lochs en uitgestrekte heidevelden, en spot wilde dieren zoals edelherten, steenarenden en wilde katten.

8. Provence, Frankrijk De Provence in het zuidoosten van Frankrijk staat bekend om zijn idyllische landschappen, geurige lavendelvelden en schilderachtige dorpjes. Kampeer op een rustieke boerderijcamping en verken de charmante stadjes, lokale markten en wijngaarden van de streek.

9. Dalmatische kust, Kroatië De Dalmatische kust van Kroatië biedt een adembenemende mix van kristalheldere wateren, schilderachtige eilanden en middeleeuwse stadjes. Kampeer aan zee en geniet van zwemmen, snorkelen en zonnebaden op de prachtige stranden van dit kustparadijs.

10. Black Forest, Duitsland Het Zwarte Woud in Duitsland is een van de meest betoverende kampeerbestemmingen van Europa. Zet je tent op tussen de dichte bossen, glinsterende meren en charmante stadjes en verken de vele wandel- en fietspaden die door dit prachtige gebied slingeren.

Of je nu op zoek bent naar een rustige ontsnapping in de natuur of een avontuurlijke outdoorervaring, deze top 10 kampeerbestemmingen in Europa bieden voor elk wat wils. Dus pak je tent in, trek eropuit en geniet van al het moois dat de Europese wildernis te bieden heeft!

Bekijk ons assortiment Tenten